el-ple-en-un-minut-1200x550px

Ple ordinari del 20 de juliol de 2021.
Legislatura 2019/2023.

COMPTES GENERALS 2020

Què vol amagar el govern municipal?

En relació als comptes generals del 2020, es va viure una situació sorprenent i preocupant quan l’alcaldessa va negar en diverses ocasions la paraula a l’interventor municipal, davant la demanda de diferents grups municipals per escoltar les seves explicacions i el resultat de la seva fiscalització. Per finalitzar, en un acte de menyspreu als grups de l’oposició, l’alcaldessa va decidir tancar el debat (amb paraules demanades), obviant el que seria un exercici normal d’informació i debat.

Què vol amagar el govern municipal? Sota una maniobra dialèctica de distorsió , va voler fer pensar que el que volíem els grups era forçar un debat que no s’ajustava al que ella volia. Res més lluny, només demanàvem explicacions, transparència i que la veu de totes es pogués sentir al ple.

TEATRE MUNICIPAL

El cost total de les obres del Teatre Municipal ja supera el 20% del cost previst

En aquest ple el govern va aprovar un segon modificat del projecte del Teatre Municipal. Aquest significa un nou augment del cost (que ja supera el 20% del que s’havia aprovat inicialment), del que el govern no ha donat les explicacions que des d’un punt de vista de transparència i bona gestió serien imprescindibles. Un projecte més que no compleix ni amb el calendari (que a hores d’ara es una incògnita) ni amb el pressupost. I a seguir sumant…de moment un sobrecost de mig milió d’euros.

PARTICIPACIÓ POLÍTICA

Menys diners, menys calendari i més deriva competitiva en els nous pressupostos participatius 2021

Deixant de banda les diferencies que des de el grup municipal de Construïm tenim amb el govern entorn a la concepció global de la participació política i ciutadana (que hauria de significar consens, diàleg, capacitat de decisió i empoderament), el projecte de PARTI que ha presentat i aprovat el govern no ens satisfà gens. S’ha reduït més el calendari, es consolida la retallada econòmica que ja es va aprovar l’any passat, s’instaura la categoria única (que limita la diversitat de propostes) i no s’introdueix cap mesura per frenar la deriva competitiva d’aquest procés. En definitiva, un pas enrere amb el que no podem estar d’acord

PROPOSTES DE CONSTRUÏM

Afavorir i promoure la formació post obligatòria per a persones amb capacitats diverses

El Grup Municipal va presentar diverses propostes i iniciatives al llarg del Ple Municipal. Volem destacar la presentació d’una moció (aprovada per unanimitat de totes les forces polítiques) per afavorir i promoure la formació post obligatòria per a persones amb capacitats diverses, i per altra banda, la entrada per registre d’una pregunta i demanda d’informació sobre la situació urbanística de la zona del carç i la plaça milana, amb l’objectiu de desbloquejar la situació de perjudici que fa més de 30 anys viuen els veïns i veïnes de la zona.

LA DADA

El cost de les obres del teatre supera de llarg els costos aprovats inicialment

+20%

AUGMENT TOTAL DEL COST DEL TEATRE

+500.000€

AUGMENT RESPECTE EL COST INICIAL