Per unes festes populars

En el darrer ple del curs polític, el nostre grup municipal va presentar una moció per debatre i analitzar el model de festa major que volem pel nostre municipi.

Llegir més »

Visca la poesia!

Sí, repte aconseguit! Dissabte 20 vam omplir el local i el carrer de poesia, reivindicant la cultura i la llengua. No era fàcil, quan ho vam idear teníem dubtes, eren moltes hores i calia molta gent; però la poesia és popular, és vida i és llibertat.

Llegir més »

De 9 a 9 a la 9

12 hores de lectura poètica ininterrompuda de Papasseit i Estellés. Apunteu-vos a llegir poesia en veu alta i en públic!

Llegir més »

El ple en un minut – març 2024

El govern presenta una proposta de pla d’habitatge sense una aposta clara per l’habitatge assequible més enllà de complir amb les quotes d’habitatge protegit que marca la llei. Estem construint un parc d’habitatge per a rics, expulsant la gent amb pocs recursos, les famílies monoparentals i la gent jove del nostre municipi.

Llegir més »

El ple en un minut – febrer 2024

El govern planteja un nou Pla Local de Joventut. Un pla necessari per treballar de manera transversal les necessitats de la gent jove del municipi però que neix curt perquè no inclou les conclusions dels plans anteriors i perquè té una diagnosi poc representativa de la diversitat de la joventut del municipi i per la poca participació dels joves en la diagnosi.

Llegir més »

Defensem la pagesia!

Des de Um9-CUP Construïm volem traslladar tot el nostre suport als pagesos de la comarca que estan protagonitzant les mobilitzacions en defensa de la pagesia.

Llegir més »
Autòdrom de Terramar

El ple en un minut – Estat del municipi 2024

Ens agradaria que el ple de l’estat del municipi servís per enfortir la nostra comunitat, per detectar punts forts i punts febles i per entomar la crítica per tal de millorar l’acció del govern i sobretot per escoltar totes les veus, per tal de no deixar a ningú enrere.

Llegir més »

El ple en un minut – gener 2024

El govern planteja un nou Pla d’Acció per a la Transició Energètica. Un pla que fa tard i fa curt. Fa tard perque estem lluny dels compromisos adquirits en el Pacte de les Alcaldies de 2010 i per tant s’hauria d’haver actuat molt abans. I fa curt perque creiem que no és prou ambiciós per afrontar els enormes reptes que tenim.

Llegir més »

El ple en un minut – Desembre 2023

Fa 7 anys, l’eficiència de la xarxa d’aigua del nostre municipi era del 60% i l’objectiu del pla director era arribar fins al 80%. 7 anys de manteniment per part de la concessionària i 11 milions d’euros invertits no han servit per millorar-ho. Seguim amb una xarxa que té una eficiència del 57% i que manté greus deficiències en la seva estructura com el manteniment d’infraestructura de fibra de ciment en un 20% de la xarxa. Una situació que obliga a fer actuacions urgents i ambicioses a curt termini i més tenint en compte el context de sequera i de canvi climàtic que estem patint.

Llegir més »

El ple en un minut – Octubre 2023

En un context d’augment de la vulnerabilitat dels nostres veïns i veïnes (el 29% en risc d’exclusió social, el 48% amb dificultats per arribar a finals de mes), d’augment sense precedents dels preus dels aliments, de l’energia i de les hipoteques, el govern apuja les taxes. I ho justifica en nom d’una suposada “estabilitat econòmica” provocada per la millora de les xifres macroeconòmiques.

Llegir més »

A Ribes i Les Roquetes diem NO a la Copa Amèrica

Amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica de Vela 2024, competició que acollirà la ciutat de Barcelona i que tindrà a Vilanova i la Geltrú el punt de partida, amb una regata preliminar, que se celebrarà entre els dies 14 i 17 de setembre de 2023, 54 entitats i 391 persones a títol individual volem manifestar-nos en contra de la seva celebració

Llegir més »

Prou d’exaltar als indians als carrers de Sant Pere de Ribes

Un any més, els carrers i les places del centre de Ribes s’ompliran de barrets, de vestits blancs i d’actes de tota mena per a retre homenatge als Indians en la VI Fira del Retorn dels Indians. Un esdeveniment que, conjuntament amb el Centre d’Interpretació dels Indians de la Pl de la Vila, promou una mirada acrítica i mitificada sobre aquests personatges i sobre la cara més fosca de la nostra història colonial.

Llegir més »

Comiat

Companyes i companys, escric aquestes línies després d’assistir al meu darrer ple municipal ordinari com a regidor a l’ajuntament, el passat dimarts 16 de maig.

Llegir més »

Ni transparència ni participació: el govern fosc d’Abigail Garrido

El passat 4 d’abril la Junta del Govern Local d’Abigail Garrido i el PSC va aprovar les condicions tècniques i administratives i l’inici del concurs per la concessió dels serveis de les tres llars d’infants del municipi (Tres Pins, El Cargol i l’Espígol). D’aquest procediment, no s’ha informat als grups de l’oposició ni s’ha establert cap espai de debat per analitzar conjuntament la proposta.

Llegir més »

Sant jordi 2023

Vivim un Sant Jordi contradictori. L’alegria de regalar-nos flors i llibres contrasta amb la duresa de la situació social que vivim, patint les dures conseqüències que ens ha deixat la crisi sanitària, ecològica i econòmica que ens toca viure.

Llegir més »

Un Pla de Reactivació feble, fluix i gris

Ens trobem davant d’una proposta de Pla de Reactivació feble, fluix i gris. Constatem l’immobilisme, el continuisme, les polítiques partidistes per part del govern, i davant d’aquest pla de reactivació no ens podem mostrar complaents.

Llegir més »

Presentem les 21 persones que integraran la candidatura

Envoltats de llibres, idees i poesia, dissabte vam presentar les 21 persones que formaran la llista de Um9/CUP – Construïm a les properes eleccions municipals. Una llista que té el seu valor en la diversitat de perfils, entitats i àmbits que hi estan representats i per la presència de persones amb mirades renovadores en l’àmbit de la política municipal.

Llegir més »

Trobades 10×10

Compartirem conversa amb 100 persones sobre temàtiques que creiem prioritàries (cultura, territori, educació, sanitat, habitatge, comerç…).

Llegir més »

Els 10 primers membres de la llista

Ja tenim llista! L’assemblea oberta celebrada dissabte 25 de febrer a la Sala Josep Lluís Palacios de Ribes aprova la proposta d’encapçalament de la llista electoral de Um9-CUP – Construïm per concórrer a les properes eleccions municipals.

Llegir més »

UM9/CUP-Construïm finalitza amb èxit el procés participatiu d’elaboració de la llista electoral

Conformar una llista electoral  davant les eleccions municipals que tindran lloc el mes de maig, és per UM9 CUP CONSTRUÏM un fet col·lectiu d’una gran significació. La resposta observada en les primeres fases del procés tant pel que fa a les persones proposades com a la participació té una vàlua molt important i alhora ens anima a la participació política pel bé comú del nostre municipi.

Llegir més »

Comunicat oficial de Construïm respecte a les properes eleccions Municipals 2023

Durant aquests mesos, hem estat valorant quin havia de ser el futur de Construïm un cop acabada aquesta legislatura tenint en compte que les condicions polítiques i socials del país han canviat: pandèmia, crisi energètica i econòmica, situació política nacional i internacional… Fruit d’aquest debat, les bases de Construïm reunides en assemblea s’han mostrat favorables a donar continuïtat a una candidatura transversal en les properes eleccions municipals del 2023.

Llegir més »

Per Sant Jordi, lletres per la Pau

Vivim un Sant Jordi contradictori. L’alegria de poder-nos trobar de nou als carrers regalant-nos flors i llibres contrasta amb la duresa de la situació social que vivim, patint les dures conseqüències que ens ha deixat la crisi sanitària, ecològica i econòmica que ens toca viure i veient impotents com la guerra torna a colpejar Europa.

Llegir més »

Si no volem la guerra, perquè no construïm la pau?

Passats els primers dies de la invasió militar de Rússia sobre Ucraïna, el balanç és demolidor: centenars de persones mortes, milers de ferits, més d’un milió de persones refugiades. Horror, mort, devastació i escalada del conflicte. Els actius habituals de la guerra.

Llegir més »

12 de maig, Dia Mundial de la Infermeria

Enguany la infermeria vol celebrar el seu Dia Mundial d’una manera especialment significativa. Des de Construīm posem en valor la seva tasca i aprofitem per recolzar les seves reivindicacions: Visibilització de la professió, contractes dignes, participació en tots els espais de salut.

Llegir més »

Ple de poc contingut, com el model de municipi del govern

Un ple municipal de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes estrany, el que es va viure ahir dimarts 27 d’abril. Va venir precedit per una mostra més de la improvisació i desgavell del govern d’Abigail Garrido, quan unes hores abans que s’iniciés es va decidir retirar el punt del Pla de Reactivació 2021-2022.

Llegir més »

El ple en un minut. Abril 2021

Aquest ple es donava compte del tancament pressupostari del 2020, un donar compte que no tenia perquè generar massa debat, però l’alcaldessa es va tensar quan vàrem exposar algunes de les conclusions de l’informe d’intervenció. Les conclusions fan més sòlides les peticions del nostre grup municipal que fa temps que alerta del desgavell econòmic que el govern socialista du entre mans.

Llegir més »

El ple en un minut. Març 2021

Amb els vots a favor de PSC i Ciutadans es va aprovar el conveni urbanístic de l’Autòdrom de Terramar, donant per tancat el procés d’al·legacions que varen dur a terme diversos grups municipals i la plataforma Verda.

Llegir més »

El ple en un minut. Febrer 2021

Després de molts anys amb la gestió del clavegueram externalitzada i amb unes mancances de manteniment i inversions ben paleses, es presentava l’oportunitat per fer un canvi de model i gestionar directament la gestió del clavegueram.

Llegir més »

El ple en un minut. Febrer 2021

El passat ple extraordinari sobre l’estat del municipi va començar amb una intervenció de l’alcaldessa Abigail Garrido amb una durada de 1 hora i 10 minuts. La resta de grups municipals disposàvem només de 15 minuts per fer la nostra exposició.

Llegir més »

El ple en un minut. Octubre 2020

El govern socialista d’Abigail Garrido fa valer la seva majoria per aprovar les ordenances fiscals en un entorn de polèmica pujada d’impostos i sense el consens dels principals grups de l’oposició.

Llegir més »

Ple setembre 2020

Ple ordinari del 29 de setembre 2020. Legislatura 2019/2023. MODIFICACIONS DEL PRESSUPOST Cal més planificació i transparència Els plans de reactivació, la crisi de la

Llegir més »

Què és la Llei LRSAL?

Article conjunt dels grups CAPGIREM VILANOVA-CUP, SOM VILANOVA, CUP CUBELLES, CONSTRUÏM i SOM POBLE de Sant Pere de Ribes i GUANYEM sitges LRSAL són les

Llegir més »

Triem la vida

Triem la vida Pla de xoc contra l’emergència a Sant Pere de Ribes Estem vivint moments molt excepcionals. La resposta local a la crisi provocada

Llegir més »

Properament, decidim!

14 de desembre de 201917.00 h.Sala Josep Lluís Palacios El proper 14 de desembre, vine a l’assemblea de Construïm. Una oportunitat per compartir la nostra

Llegir més »

2963 gràcies!

2.974 gràcies! Gràcies pel suport rebut, per ser-hi sempre, per lluitar incansablement, per compartir voluntats i sabers, per les complicitats creades, per l’esforç fet, per

Llegir més »

Fem-ho possible!

Fem-ho possible! Som Construïm. L’única alternativa real a 20 anys de paràlisi i abandonament. Un equip plural i valent, preparat per governar. Un programa transformador.

Llegir més »

Ja tenim llista

Amb sensibilitat, força i contundència ahir es va presentar a l’Assemblea una llista que té el seu valor en la transversalitat ideològica i en la

Llegir més »

Triem el nom

Ha finalitzat el termini per enviar propostes de nom i entre totes les propostes enviades hem aconseguit una bona llista.Us donem les gràcies per la

Llegir més »

Comencem a decidir

Quin nom t’agradaria per la candidatura? Envia la teva proposta a comunicacio@construim.org i en la propera assemblea ho decidirem entre tots i totes. Tens fins

Llegir més »