UM9-CUP-Construïm finalitza amb èxit el procés participatiu d’elaboració de la llista electoral

Conformar una llista electoral  davant les eleccions municipals que tindran lloc el mes de maig, és per UM9 CUP CONSTRUÏM un fet col·lectiu d’una gran significació. La resposta observada en les primeres fases del procés tant pel que fa a les persones proposades com a la participació té una vàlua molt important i alhora ens anima a la participació política pel bé comú del nostre municipi.

El procés d’elaboració de la llista electoral que conformarà la candidatura d’UM9-CUP-Construïm es va iniciar el 20 de gener amb un procés participatiu que va finalitzar aquest diumenge . Durant 4 dies es van instal.lar punts de votació a Ribes i Les Roquetes per tal de mobilitzar el vot dels veïns i veïnes a l’hora de triar les persones que configuraran la llista electoral.

En una primera fase (del 20 al 30 de gener) les persones participants en el procés obert van proposar un total de 56 candidates. El Comitè Electoral, òrgan responsable de la confecció de la candidatura,  es va posar en contacte amb totes elles i del total presentat, 26 persones van accedir a formar part del procés electoral per a la formació de la candidatura. Destacar que de les 26 persones proposades, 18 eren dones.

En una segona fase, realitzada entre el 8 i l’11 de febrer, es va procedir a les votacions presencials per tal de conèixer els suports que tenien les candidates. En aquesta fase, van participar amb el seu vot un total de 133 persones.

El Comitè Electoral, d’acord amb els resultats obtinguts i aplicant també altres criteris com la disponibilitat, el gènere, l’edat, territori, sectors socials, etc. elaborarà una proposta d’encapçalament de la llista que se sotmetrà a debat i votació en l’Assemblea que tindrà lloc el proper 25 de febrer a les 5 de la tarda. Un dia abans, el 24 de febrer, tindrà lloc un acte públic per donar a conèixer el nostre projecte per a les properes eleccions municipals.

El Comitè Electoral vol posar en valor l’alt nombre de persones proposades així com la disposició de les 26 persones de ser presents a la llista , al igual que la participació de 133 votants en aquesta fase. No només s’ha acomplert amb els objectius de participació oberta que s’havien establert sinó que a més s’ha conformat un gruix de persones prou diverses i representatives per tal de configurar una llista equilibrada i equitativa.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes