#SomConstruim

El camí de Construïm va començar ara fa només uns mesos quan un conjunt d’organitzacions, associacions i partits es van aplegar per llançar a la comunitat de Sant Pere de Ribes el manifest “A Ribes i les Roquetes, Construïm la majoria!”. Així vam donar el tret de sortida a la conformació de Construïm com una candidatura per a les eleccions municipals del maig del 2019.

Democràcia directa i participació ciutadana

La participació en el model organitzatiu de l’Ajuntament ha de ser la clau per engegar el motor del canvi social. S’han d’obrir espais de participació, construir nous models de democràcia directa i desenvolupar mecanismes i instruments que propiciïn el debat públic i la presa de decisions de la ciutadania. Alhora aquests espais han de ser garantia de la transparència de l’acció de l’Ajuntament i possibilitar el rendiment de comptes polític.

Valors republicans i independència

Pensem que com a institució més propera a la ciutadania, l’Ajuntament ha de donar suport a aquells anhels que com a poble o comunitat s’expressen. El futur govern municipal ha de respondre a les voluntats legítimes i democràtiques del poble català i la defensa explícita de la seva llibertat, cultura, la llengua, l’exercici del dret a l’autodeterminació i la construcció de la República catalana.

Drets de la persona i justícia social

Un dels eixos centrals de la nostra proposta és la defensa dels drets socials i la resposta a les necessitats bàsiques dels veïns i veïnes, com a força que ens empeny en la nostra acció política. Alhora garantir l’accés universal a tots els serveis, la igualtat d’oportunitats i la no discriminació.

Feminismes i lgtbi

Entendre el municipi des d’una mirada d’igualtat, per garantir una perspectiva de gènere transversal en totes les accions polítiques que es desenvolupen. Posar mitjans i recursos per treballar per la igualtat de drets real entre homes i dones, i respecte a la diversitat (sense cap discriminació en funció de gènere, sexe, opció sexual, etc.), en tots els àmbits i treball amb els col·lectius i associacions feministes de Ribes i les Roquetes.

En xifres

Vots
0
% de votants
0
Adherits
0
Regidors
0

Venim de lluny...

Han estat mesos de feina intensa. L’amplia participació en l’elecció dels membres del grup impulsor, en les diverses assemblees i jornades de treball, en els processos d’elaboració del programa i de la llista electoral o la recollida de signatures han refermat el projecte de Construïm. Som nous, però heretem un bagatge polític, unes lluites socials i una experiència municipalista. En tot aquest temps Construïm no ha deixat de créixer i sumar gent, i això no es veu afectat per les decisions de les direccions nacionals d’alguns partits alienes a la realitat local i a les necessitats del municipi.

A Ribes i Les Roquetes, Construïm la Majoria

Més de 150 persones vem participar en la primera Trobada Oberta, convocada a partir del manifest “A Ribes i les Roquetes, construïm la majoria”. I vem decidir per unanimitat que aquest nou espai polític treballi per la construcció d’una candidatura per les eleccions municipals del 2019, amb l’objectiu d’esdevenir una alternativa a les polítiques clientelars, opaques i d’improvització de l’actual govern, amb un funcionament radicalment democràtic i participatiu, i amb un compromís clar amb el dret a l’autodeterminació i els valors republicans.

El·lecció del Grup Impulsor

Més de 450 persones , hem participat en el procés d’elecció dels membres del grup impulsor durant el cap de setmana de l’1 i 2 de desembre. La primera jornada electoral va tenir lloc al Local de Ribes i l’afluència de gent va ser constant durant tot el dia. El diumenge les votacions van tenir lloc a les Roquetes i també varen ser un èxit. L’elevada participació ciutadana posa de manifest l’interès que el projecte genera.

Construïm programa

A Construïm, hem seguit decidint i aprovant en assemblea les linies i àreas bàsiques per elaborar el programa electoral i el procès de participació per triar la llista amb la que concórrer a les eleccions municipals.

Enlairem la candidatura

Amb sensibilitat, força i contundència ahir es va presentar a l’Assemblea una llista que té el seu valor en la transversalitat ideològica i en la presència de persones noves en l’àmbit de la política municipal. La llista fou aprovada per l’assemblea desprès del procés participatiu i la jornada de votacions.

I seguim compromesos amb el canvi!

Seguim treballant, com el primer dia, per construir el govern i l’Ajuntament del futur. Hem decidit deixar d’acceptar les coses que no podem canviar, i canviar les coses que no podem acceptar. Per un municipi equitatiu, integrador, inclusiu, cohesionat, dinàmic i sostenible! És a les teves mans!