#SomConstruim

El camí de Construïm va començar ara fa només uns mesos quan un conjunt d’organitzacions, associacions i partits es van aplegar per llançar a la comunitat de Sant Pere de Ribes el manifest “A Ribes i les Roquetes, Construïm la majoria!”. Així vam donar el tret de sortida a la conformació de Construïm com una candidatura per a les eleccions municipals del maig del 2019.

Una candidatura assentada i aixecada sobre dues grans bases. En primer lloc, la voluntat inequívoca de construir una proposta amb voluntat de governar el municipi, donant resposta a les necessitats dels veïns i veïnes, amb unes pràctiques polítiques ètiques i responsables i amb la voluntat de transformar el municipi des d’una òptica de justícia social, del feminisme, els valors republicans i la participació ciutadana. En segon lloc, construir un projecte polític transversal, obert i participatiu, que sumés més enllà dels espais dels partits, i que garantís un compromís amb l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència, la llibertat dels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats, així com un posicionament clar en contra del 155, la retallada de llibertats i la repressió de l’Estat en les seves diverses formes.


Han estat mesos de feina intensa. L’amplia participació en l’elecció dels membres del grup impulsor, en les diverses assemblees i jornades de treball, en els processos d’elaboració del programa i de la llista electoral o la recollida de signatures han refermat el projecte de Construïm. Som nous, però heretem un bagatge polític, unes lluites socials i una experiència municipalista. En tot aquest temps Construïm no ha deixat de créixer i sumar gent, i això no es veu afectat per les decisions de les direccions nacionals d’alguns partits alienes a la realitat local i a les necessitats del municipi.

Seguim treballant, com el primer dia, per construir el govern i l’Ajuntament del futur. Hem decidit deixar d’acceptar les coses que no podem canviar, i canviar les coses que no podem acceptar. Per un municipi equitatiu, integrador, inclusiu, cohesionat, dinàmic i sostenible! És a les teves mans!