És el moment de per fi posar la vida al centre, de fer efectives polítiques públiques i participatives per estendre les xarxes d’ajuda als nostres veïns i veïnes.

El passat dimarts dia 31 de març es va celebrar el primer ple telemàtic de la història del nostre ajuntament. El ple era de caràcter ordinari i el nostre grup municipal va demanar que el ple es celebrés, però amb caràcter extraordinari o bé monogràfic sobre la crisi del COVID’19. La pandèmia del Coronavirus ens ha situat en un escenari excepcional, on la urgència passa a ser el punt prioritari de l’ordre del dia. Urgència que cal resoldre en tots els àmbits del nostre dia a dia, ja que parlem d’una crisi sanitària, econòmica, social i també emocional.

La nostra petició va ser refusada i després de parlar sobre les mesures que govern està prenent en relació al coronavirus es van passar a votació la resta de punts ordinaris. Construïm va refusar participar-hi en aquests punts i votació, ja que les decisions que prenguem avui de forma ordinària poden condicionar el nostre futur. Totes les partides de pressupost i accions que siguin aprovades poden ser necessàries per destinar a altres urgències que vindran un cop superem la crisi sanitària. És el moment de per fi posar la vida al centre, de fer efectives polítiques públiques i participatives per estendre les xarxes d’ajuda als nostres veïns i veïnes. És el moment de prioritzar i tenir cura de que la vida dels nostres conciutadans sigui digna i de que tots els drets siguin garantits: l’accés a la vivenda, a l’educació, a l’ocupació, a la cultura… és el moment de preservar i garantir la igualtat d’oportunitats per tots i totes.

En el transcurs d’aquests dies, també vàrem fer arribar tot un seguit de mesures que creiem que son necessàries per la gestió de la crisi actual i sobretot per com farem front als reptes que ens venen en els propers mesos: restablir el teixit econòmic local, ajudar el petit comerç, ajudes als autònoms i emprenedors i la crisi social que se’n derivarà de tot plegat. Seguint les pautes d’aquest document que també podreu trobar a la nostra web, vàrem presentar un moció al ple que va ser aprovada per unanimitat. La moció presentava mesures que afecten a diversos àmbits . Algunes ja s’estan duent a terme i d’altres vam aconseguir el compromís del govern per tal de fer-les efectives.
D’entre aquestes mesures, volem posar èmfasi en la següent:

“Proposem la creació d’una mesa de coordinació, oberta a entitats socials i grups municipals, que possibiliti avançar en aquestes i altres mesures de cara a garantir l’assessorament, la informació necessària a tots els veïns i veïnes que doni tranquil·litat a la població. I la confiança en què tenim les eines i la xarxa per ajudar i col·laborar en allò necessari. Per protegir-nos entre totes i tots.”

Construïm, amb la presentació a ple de la moció hem aconseguit el compromís de govern de fer efectiva aquesta mesa coordinada de treball amb la participació d’agents socials i polítics per tal de posar en marxa totes les garanties que ens caldran un cop aconseguim sortir de la crisi sanitària. Volem treballar perquè els propers mesos, malgrat que es presentin durs, ens sentim acompanyats per la institució i per tota la societat. Necessitem l’ajuda de totes les xarxes de col·laboració per arribar a tothom, a aquelles que ja pateixen ara i a les que els propers mesos els farà entrar en situació vulnerable. Volem ajudar a que el nostre teixit associatiu i econòmic participi del dia a dia per construir una societat més forta, amb més lligams i més segura.