Ple de poc contingut, com el model de municipi del govern

Un ple municipal de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes estrany, el que es va viure ahir dimarts 27 d’abril.

Va venir precedit per una mostra més de la improvisació i desgavell del govern d’Abigail Garrido, quan unes hores abans que s’iniciés es va decidir retirar el punt del Pla de Reactivació 2021-2022 per manca de la documentació informativa necessària sobre el seu contingut i sobre les seves conseqüències econòmiques. En l’ordre del dia poc més que l’aprovació de diversos convenis de col·laboració, prorrogues i adhesions, que no fan més que donar sortida a la dinàmica administrativa i burocràtica ordinària de l’Ajuntament.

Amb les intervencions dels grups de l’oposició es van poder iniciar petits debats sobre qüestions com la formació i inserció laboral i l’habitatge, als que el govern municipal no només no té capacitat ni voluntat de donar resposta, sinó que desvela que no té model de municipi pel futur, més enllà dels anuncis i notes de premsa que assegurin bons titulars, encara que aquests tampoc tinguin gaire contingut. I en aquest sentit, es va posar en relleu les contradiccions d’intentar desenvolupar algunes propostes encaminades a millorar les oportunitats d’habitatge o inserció laboral de veïns i veïnes, quan al mateix temps s’està incentivant un model econòmic-productiu pel municipi que estén la precarietat amagada sota les inversions milionàries, o es promou el desenvolupament urbanístic posant la catifa vermella a l’arribada d’un nou boom immobiliari i especulatiu. Les propostes d’habitatge, cultura, formació o educació que pugui desenvolupar l’Ajuntament esdevindran paper mullat si seguim caminant cap a un municipi que expulsa als seus veïns i veïnes, i els nega les oportunitats d’establir i desenvolupar els seus projectes de vida.

Per últim, des del grup municipal de Construïm vam presentar una moció que va ser aprovada per unanimitat de les forces polítiques per tal que el govern municipal escolti les demandes d’usuaris i veïns sobre l’execució del projecte del carril bici a l’Avinguda Montseny a mas d’en Serra.