Nou cartipàs amb augment de sous i dedicacions

Aquest dimarts el psc presenta al ple un nou augment de dedicacions dels regidors de govern, amb la suma d’una nova dedicació. T’ho expliquem en 30 segons.

El govern vol aprovar un nou cartipàs amb el que consolida un augment del 2,5% del sou de l’alcaldessa i dels seus regidors, aixi com la dedicació d’un altre regidor al 60%. Tot plegat fa pujar prop de 100 mil euros del cartipàs aprovat a principi de legislatura, que ja doblava el cost respecte del de la passada.

Amb menys de dos anys d’aquesta legislatura, el govern municipal del psc ha aprovat ja tres augments en aquest àmbit. En el primer ple va presentar noves dedicacions de regidors i va doblar així, el total de despesa en cost polític de l’Ajuntament amb relació al govern anterior. Uns mesos més tard va incorporar un segon gran augment amb la contractació d’un nou gerent, un càrrec de confiança del partit, figura que fins al moment no formava part de l’estructura de l’Ajuntament, amb un sou de 57.053,26€ anuals.

Des del primer moment, Construïm hem denunciat que aquesta situació no respon a cap millora dels serveis municipals ni ajuda a atendre les necessitats dels veïns i veïnes. Aquests augments, totalment desproporcionats, sols responen a augmentar el cost estructural per interessos de partit, com s’ha vist en les noves modificacions, contradient allò argumentat pel govern en un inici.

I qui assumirà aquest augment de cost en dedicacions, sous i càrrecs de confiança? Doncs, el pressupost municipal de l’Ajuntament, que just fa uns mesos va augmentar els impostos i taxes, un +3% l’IBI i un +5-8% de la taxa de residus.

En el context de crisi social i econòmica actual i futura, creiem que cal aturar aquesta deriva, denunciar la mala gestió dels diners públics per part del govern municipal i prioritzar les accions que permetin millorar la vida de tots els veïns i veïnes, en un moment de desigualtats creixents.

Amb menys de dos anys d’aquesta legislatura, el govern municipal del psc ha aprovat ja tres augments del cartipàs