Nou cartipàs 2023: més improvisació, més dedicacions, més opacitat i més cost polític

En el Ple de dimarts 4 de juliol es va aprovar la proposta de Cartipàs per a la nova legislatura. Un cartipàs que continua essent un simple repartiment d’àrees i parcel·les de poder darrere del qual no hi ha un projecte polític clar.
Un cartipàs que no respon a les necessitats del municipi sinó a les necessitats del partit del govern i que costa més diners públics als nostres veïns i veïnes. Els regidors del PSC van aprovar la proposta fent ús de la seva majoria absoluta i obviant les demandes de consens i les esmenes proposades per la resta de partits de la oposició.

Més improvisació

La convocatòria del Ple i la informació sobre el nou cartipàs va ser facilitada a tots els grups de l’oposició 3 dies abans del ple sense massa opcions a fer-ne una valoració adequada. No es va convocar cap reunió informativa prèvia amb els grups municipals, ni ta sols una junta de portaveus per donar explicacions de la distribució de nou cartipàs.

Més dedicacions

Sense cap canvi significatiu en les regidories, més enllà de la nova formació de la regidoria d’Inclusió i vida independent que tots els grups portaven al seu programa electoral, es produeix un augment dels regidors que tenen dedicacions remunerades de 9 a 11 regidors respecte a l’anterior mandat. Aquest augment consolida la tendència a augmentar dedicacions d’aquest govern:

Més opacitat

La proposta de cartipàs recollia les dedicacions previstes, però amagava a quines regidories anaven destinades. Tot i les demandes de tots els grups de l’oposició perquè es fessin públiques les destinacions de les dedicacions, el govern es va negar a facilitar aquesta informació, impossibilitant la valoració de la proporcionalitat de les dedicacions segons les regidories.

Més cost polític

La proposta de cartipàs torna a afegir més càrrega ecònomica a l’ajuntament, en un mandat que serà especialment complicat , ja que no es disposa dels 25 milions d’euros de romanent dels que es disposava la legislatura passada. I no oblidem la figura del gerent, un càrrec de confiança que té un sou anual més alt que el de l’alcaldessa.
L’augment del cost polític, no només han augmentat les dedicacions, sinó que també els sous de les mateixes:

Un cost polític de prop de 2 milions d’euros en un mandat. Un cost que situa Sant Pere de Ribes en la capçalera de la despesa política proporcionalment al seu pressupost en el cartipàs dels municipis del Garraf, per sobre de Vilanova i Sitges.

En definitiva, el govern del PSC continua fent-se el vestit a mida que va inciar al 2019, un vestit que cada mandat costa més diners públics als nostres veïns i veïnes i que evidentment va en detriment d’altres necessitats.
Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes