No contribuirem a normalitzar l’extrema dreta en l’espai públic i comunicatiu

Um9-CUP-Construïm és sota signant del manifest de la declaració de les candidatures municipals contra el feixisme i l’extrema dreta. Aquesta adhesió és conscient i ideològicament ens situa en un posicionament molt clar .

Vivim un situació on l’extrema dreta representa una amenaça pels drets ja conquerits i per les lluites que encara ens queden. Les persones racialitzades, les dones, les persones lgtbi, el sindicalisme, les minories nacionals, l’esquerra… totes aquelles lluites que tants anys de lluita han costat i que tan pocs anys fan falta perquè les vulguin posar en perill . No contribuirem a normalitzar una situació comunicativa i sistèmica, que en el fons és una anomalia democràtica. En aquest cas a més, la presència de l’extrema dreta és una decisió editorial del diari en particular, ni tan sols respon a representació aritmètica. Normalitzar l’extrema dreta en l’espai públic i comunicatiu ens pot convertir en còmplices del discurs de l’odi.
Cedir espais i altaveus mediàtics a l’extrema dreta normalitzant-ne la seva presència com una opció política més ha acabat suposant sempre l’enverinament del discurs polític i la pèrdua de valors democràtics essencials.

No s’ha de confondre la llibertat d’expressió en donar ales al feixisme. Sota el paraigua de la llibertat d’expressió no hi cap la llibertat per difondre discursos d’odi contra les persones.

Per nosaltres no té sentit compartir espai de debat amb l’extrema dreta perquè no existeix cap terreny compartit de respecte a les persones. Al igual que si obtinguessin representació al consistori no hi col.laborarem de cap manera. Hem de treballar perquè no facin servir institucions democràtiques per atacar els drets de les persones

Al feixisme no només s’hi planta cara amb la paraula, també amb les accions i avui la nostra acció és abandonar aquest debat per tots els raonaments exposats. Som conscients de l’oportunitat que perdem a nivell comunicatiu per fer arribar les nostres idees i la nostres propostes de mandat als veïns i veïnes del municipi. Ens hagués agradat trobar el consens amb la resta de partits municipals i seguirem treballant perquè així sigui amb fermesa i determinació. Som municipi acollidor, som municipi antiracista, serem la darrera barrera si cal, el feixisme no s’ignora, el feixisme es combat.

No Passaran.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes