MIRADES és un espai per compartir les nostres opinions. Mirades pròpies, diverses, personals i transferibles. Una invitació a mirar junts per veure-hi més clar.

parcers-1200x800px
parcers-1200x800px

Fets d’octubre del 34 a Ribes. El que va passar va ser prou important

Consideracions a l’article del Josep Miret a la publicació local l’altaveu sobre els fets del 6 d’octubre del 1934 a Ribes.

Feminicidis: Les xifres no quadren

Quan es tracta de saber quantes víctimes mortals són conseqüència de la violència masclista, no és una qüestió gens senzilla… ja que segons les dades oficials, la dona assassinada ha de tenir una “relació sentimental” per a que sigui considerat un feminicidi.

Economia femenina

Estem inmersos en un sistema econòmic profundament sexista que menysté el treball vital i invisible de milions de dones que dediquen hores i hores de feina a la tasca de les cures.

Estructura

Patim una crisi per causes naturals que posa en evidència la fragilitat dels sistemes amb els que ens organitzem com a societat.

La mala bava del virus COVID 19

La mala bava del virus COVID 19 ha fet molt de malt, ha segat vides i ha tallat de soca-rel moltes voluntats.

Educació, més enllà del covid-19

Ara ja fa uns dies que, sabent que el curs escolar finalitzarà sense tornar a les aules, premsa i opinió pública parlen sobre el paper de mestres i professores el proper estiu.

Renda Bàsica Universal

La majoria de nosaltres mai s’havia plantejat viure una situació com la que estem vivint amb aquesta pandèmia. Aquests dies segur que hem tingut moments d’incredulitat, com si estiguéssim vivint un somni. Però és real, ben real, i ens durà conseqüències dures.

Plou incertesa

Arribades al dia trenta-masses de confinament, podem anar pensant en el futur- present que ens arriba. Si més no perquè tenim la voluntat de viure’l i això vol dir: que volem i necessitem decidir com ha de ser.

No estem sols

Aquests dies tothom parla de la por. Sentim psicòlegs, psiquiatres, experts en crisis parlant de com hem de gestionar-la. Tenim pors i com sempre, això no ha canviat, ens ajuda compartir-les.

Govern municipal naïf

Les situacions crítiques posen en relleu els dèficits i les estratègies adaptatives desenvolupades pels col·lectius i les persones per a fer-les front.

Confinem el militarisme

Aquests dies se’ns posa la pell de gallina quan veiem amb certa incredulitat com el govern espanyol encapçalat pel Psoe i Podemos delega en l’estament militar part de la gestió de la lluita contra el coronavirus.

Competències i economia local

La situació d’excepcionalitat que ens trobem a partir de l’expansió de l’epidèmia provocada pel Covid 19 ens ha fet repensar molts aspectes relacionats amb la nostra vida quotidiana.