Número 4
Gener 2022

Mobilitzacions contra la pujada del preu de la llum

Amb el lema “Desconnecta de les elèctriques”, al passat octubre diverses associacions, sindicats i agents socials van fer una crida a protestar contra la contínua pujada del preu de la llum i les conseqüències socials que estan generant en les classes treballadores. Els convocants de l’apagada assenyalen com a responsables directes les grans companyies elèctriques i la innacció del govern de l’Estat. Veïns i veïnes de Les Roquetes, com d’altres pobles i ciutats, ens vam sumar aquesta convocatòria.

Foto M. Torrents

Petit comerç, proximitat i qualitat

Estem preocupats pel tancament de botigues i la desaparició de part del comerç local a Les Roquetes. L’obertura de diversos grans centres comercials, conjuntament a les conseqüències generals de les restriccions per a la covid-19, ha agreujat aquesta situació. Alhora, en l’àmbit local, l’augment de l’IBI i la taxa de residus aprovat pel govern municipal, ha perjudicat encara més el sector.­
El petit comerç és una eina de cohesió social i, més enllà de ser dinamització econòmica, és un espai de proximitat i trobada de veïns i veïnes. Tenim molts motius per defensar-lo.

Foto O. Mendoza

Per fi s'inicien les obres de l'INS Xaloc

L’any que ve, per fi, s’inicien les obres de l’INS Xaloc. És una bona notícia.
Estem convençudes que si el govern municipal hagués apostat sempre per l’emplaçament original les obres hagueren començat abans i la Generalitat hagués agilitzat la tramitació.
Els plans de Dechatlon “comprats” pel govern encapçalat per Abigaïl Garrido han allargat l’estada en barracots i han posat en perill el projecte d’institut-escola.
Cal destacar l’esforç fet per tota la comunitat educativa de Xaloc. El seu compromís ha permès mantenir la qualitat en l’ensenyament durant aquests anys de barracots i defensar un equipament digne i correctament ubicat pel nou centre.