Número 1
Desembre 2020

El govern municipal retira la partida destinada a la construcció de l'Institut Xaloc

Al ple d’octubre, el govern del psc va presentar una proposta de modificació de pressupost amb implicacions per a la construcció del nou institut. La proposta aprovada va retirar del pressupost municipal els 400000€ compromesos per tal d’avançar les obres. Aquesta modificació no es va debatre amb anterioritat a les comissions amb els grups de l’oposició ni amb la comunitat educativa. En els pressupostos municipal aprovats pel 2021 no apareix cap partida destinada a la construcció de l’Institut.

Foto Eix Diari
Foto PAH

Desnonament aturat a Les Roquetes

El moviment local i comarcal pel dret a l’habitatge aconsegueix finalment, aturar el desnonament previst pel 9 de desembre a Les Roquetes. Segons la llei aprovada, fins al 31 de gener del 2021 es manté vigent la prohibició de desnonaments per a llars vulnerables sense alternativa residencial; però malgrat aquesta moratòria, els desnonaments han continuat, agreujats per la situació de crisi i desigualtat de la major part de veïns i veïnes.

Foto S. Salvatierra

Resposta Ràpida contra els feminicidis

A les Roquetes, algunes veïnes i veïns s’han concentrat durant tot el 2020 al costat de la parada de l’autobús (plaça Sant Jordi) a l’endemà d’un feminicidi, per denunciar aquests crims masclistes que es produeixen massa sovint. Aquesta acció ha deixat fins ara, pintades al terra, la esfereïdora imatge de 81 sabates vermelles que representen el nombre de dones assassinades per violència masclista a tot l’Estat espanyol, en el que portem d’any.

Foto Construïm

Pujada d’impostos locals en plena crisi del COVID

L’equip de govern municipal ha decidit apujar els impostos municipals (un 3% en el cas de l’IBI i entre un 5% i un 8% en el cas de la taxa de la brossa) després d’anys d’estar congelats. Una apujada lineal, sense introduir cap element de progressivitat, cosa que farà que l’augment afecti més a les families i empreses que més estan patint les conseqüències econòmiques i socials de la crisi del COVID 19. Fer-ho, a més, alhora que augmenta el cost polític del govern municipal ens sembla un desproposit. Així, no!