L'acció transformadora agafa impuls en un gran acte a la Plaça Marcer de Ribes

Dissabte 20 de maig, vam celebrar l’acte central de campanya amb una Plaça Marcer de Ribes plena d’amics i simpatitzants. En l’acte es van desgranar els eixos principals del programa, presentats per les persones que formen part de la llista. Una hora i mitja d’acte amb propostes, idees i una clara actitud de ser l’acció transformadora que el municipi necessita.

La cap de llista Esther Rodríguez va posar en valor les persones que formen la candidatura: gent amb una llarga trajectòria en el teixit social i cultural de Ribes i Les Roquetes i que coneixen les problemàtiques del municipi. L’Esther va marcar un clar posicionament antifeixista de la candidatura, va apostar per la municipalització dels serveis i va fer una crida a la participació política i comunitària. Va acabar la seva intervenció desgranant els principals reptes que necessita encarar el municipi i va demanar el vot per la candidatura per construïr una alternativa de govern.

"Si tantes coses volem transformar, aquest 28 de maig votem Um9/CUP - Construïm!"

L’acte va comptar amb la participació de Laure Vega , veïna de Sant Boi i membre del secretariat nacional de la CUP, que va recalcar la importància de posar les persones al centre de l’acció política. Va defensar la necessitat de crear projectes transformadors com la nostra candidatura, hereus de les lluites per l’autodeterminació i els drets democràtics.

"Sense Um9 no hi hauria CUP, no hi hauria el malson dels poderosos, no hi hauria la pedra a la sabata dels empresaris"

Pau Garriga va recalcar que som l’esquerra independentista i transformadora que enten la política com la cerca del bé comú.  . Va culminar la seva intervenció agraïnt tota la gent que ha vingut a viure al municipi i ha dedicat la seva energia a treballar per la comunitat. Va reclamar: Un poble on la gent que hi tregballa hi pugui viure, on la gent que hi viu, hi pugui gaudir. I on la gent que en gauideix no ha faci a costa dels altres.

"A Ribes i Les Roquetes no hi ha nouvinguts. A Ribes i Les Roquetes tots som benvinguts"

L’Oriol Martí va emplaçar els assistents a treballar cada dia per la transformació social del poble. I fer-ho enxarxat, a través de les entitats socials i transformadores del poble.

Va proposar a les entitats i l’ajuntament a col·laborar amb la banca ètica i  a tancar els comptes corrents de la banca de l’ibex que promou l’especulació i els desnonaments. També va encoratjar a defensar el comerç local, el sector primari i la producció de km0 a través de la creació de cooperatives de consum i de la compra als nostres mercats.

"No n'hi ha prou a votar cada 4 anys. Hem d'agafar les regnes del nostre futur cada dia. I ho hem de fer organitzats. Des de qualsevol entitat que treballi per la transformació social!

L’acte també va comptar amb la participació dels membres de la llista Ferran Tomàs, Marta Abuelo, Pere Avilés, Ferran Sànchez i Marta Jacas citant els eixos transversals del programa de la candidatura: sostenibilitat, feminisme, drets, participació i cultura.

Els músics Francesc Marimon i Clara Ayats , membres de La portàtil FM, van participar a l’acte interpretant algunes peces de músicar popular tradicional.

L’acte també va comptar amb un ball de bastons interpretat per membres de les diferents colles bastoneres de Sant Pere de Ribes i l’acompanyament dels grallers de Ribes.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes

Fotos cedides per Jan Nicolau