La manca de resposta del govern del PSC a la crisi social i econòmica que vivim

Veiem aquests dies que arreu del país la crisi social i econòmica s’accelera. Sortint d’una pandèmia, retallades als serveis públics que no es reverteixen com caldria, augment dels preus dels productes bàsics, precarietat laboral i habitacional amb augment de desnonaments.

Aquesta situació també la vivim al nostre municipi, veïns i veïnes en situacions d’alt risc i precarietat o amb dificultats per trobar habitatge o pagar els subministraments. Som conscients que la situació és complexe i calen solucions diverses, però justament per això, tenim la responsabilitat d’actuar, cal que des de l’Ajuntament s’actuï amb compromís i transparència. Quin seguiment i acompanyament estem fent a les persones desnonades? Quines actuacions fem quan són persones en situació no regular? Per què no tenim pisos per a situacions d’emergència? Per què tenim pisos de protecció oficial buits des de fa mesos? Com abandonem una fàbrica cremada i plena de deixalles, on hi vivien persones en situació de risc?

En aquest context difícil, quan aquesta hauria de ser la prioritat del govern municipal; el psc decideix fer fora més de 30 treballadors de l’Ajuntament en l’últim mes. És especialment greu per la situació social que estem vivint, quan qui s’acomiaden són treballadors i educadors socials o persones que treballen en l’àmbit comunitari. Quin acompanyament a les persones en risc es pot fer quan es canvia l’equip d’educadors constantment? Per què es fan fora professionals implicats i responsables sense motiu? Com es pot garantir un bon acompanyament d’aquells qui més ho necessiten? No és aquesta una prioritat del govern? Com s’ajuda a fer xarxa comunitària i treball transversal si no hi ha continuïtat?

Demanem que es reverteixi aquesta situació prioritzant les necessitats dels veïns i veïnes d’aquest municipi i actuant amb transparència i responsabilitat.

Finalment, volem agrair a totes les persones que formen part de les xarxes de suport i els col·lectius en lluita, la seva tasca per fer d’aquest municipi un lloc millor on viure i conviure, sense elles seria tot encara més difícil.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes