Imaginem el poble on volem viure

Molta gent, moltes idees, molts debats per encetar, nous actors i ganes d’impulsar un procés transformador que converteixi Sant Pere de Ribes en el municipi que ens mereixem.

Diumenge 30 vem celebrar la trobada municipalista “Imaginem el poble on volem viure” a les instal·lacions de l’escola la Riera, aixoplugats de la calor per l’ombra i la marinada del bosquet que corona l’escola. Una jornada que tot i celebrar-se a finals de juliol, va comptar amb una bona participació i moltes propostes.

Un matí de debats

La jornada va tenir dues parts. Durant el matí, els participant van treballar en grups petits en diferents àmbits per imaginar plegats com hauria de ser el municipi del futur: “Cultura i educació“, “Territori i sotenibilitat“, “Treball comunitari i salut” i “Model comercial, econòmic i habitatge“. En els espais de treball, es van desgranar idees importants per cada grup, debats rellevants que cal amplificar, accions concretes i actors amb qui treballar conjuntament per avançar en cada una de les propostes.

A la tarda, experiències inspiradores

A la tarda, després d’un bon arròs vegetarià servit per l’Hugo, vam disfrutar d’una taula rodona en mig de la natura focalitzada sobre el model de municipi que volem. La taula va estar moderada per Esther Rodríguez i va comptar amb la participació de Margarida Saiz (Moviment Vida Independent), Aida Navales (Moviment per l’habitatge), Cristina Alonso (Codirectora del Teatre l’Artesà del Prat del Llobregat) i Jaume Marsé (Plataforma Verda de l’Autòdrom). La taula va posar de manifest els lligams que hi ha entre les diferents lluites del municipi, la necessitat d’empoderar la ciutadania per defensar els drets col·lectius i la utilitat dels conflictes com a eines de transformació social.

Properament es faran públiques totes les conclusions dels espais de treball i ens emplacem a seguir creant espais de participació oberts per aprofundir en els debats i en els processos participatius que ens ajudin a anar materialitzant les transformacions que imaginem pel nostre municipi.

Volem agraïr a totes les persones que hi van participar la seva bona predisposició i en especial, a l’escola La Riera per haver-nos cedit les instal·lacions.

Fotografies de Mina Leprevost, Esther Rodríguez i Oriol Martí

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes