SALI ESPARDUCER

Govern municipal naïf

Les situacions crítiques posen en relleu els dèficits i les estratègies adaptatives desenvolupades pels col·lectius i les persones per a fer-les front.

7 d'abril de 2020 / 15:47h

Foto: Pexels

Les situacions crítiques posen en relleu els dèficits i les estratègies adaptatives desenvolupades pels col·lectius i les persones per a fer-les front. Fa temps que em preocupa el blanqueig de la ignorància i l’infantilisme que des de certs actors socials com ara els partits polítics i els mitjans de comunicació es defensa. Vull, espero, que sigui més una actitud que un dèficit real del sistema polític i dels mitjans de comunicació… perquè si és un problema de base, anem ben apanyats.

Ens trobem el poble folrat de cartells amb iniciatives de positivisme naïf que es basen en la negació del patiment de la població per la brutal crisi sanitària que tenim a sobre.

El fenomen adquireix noms diversos que en realitat fan referència a l’empoderament de la immaduresa, fent del cunyadisme i del negacionisme infantil els principals baluards. Aquesta situació, sumada a la incorporació a la política de personatges oportunistes que volen fer d’ella el mitjà per guanyar-se la vida (de per vida a poder ser), un afany de poder desmesurat i certes actituds obertament narcisistes, exposades a la llum pública sense complexos en totes les seves variants (des de la messiànica passant per les emocionalment dependents amb tota la paleta intermèdia) donen com a resultat una classe política d’una gran ineficàcia, incompetència, poc empàtica, egoista, que victimitza la gent i que acaba practicant un clientelisme repugnant que tracta les persones com a nens en el millor dels casos. Amb governs municipals incapaços de tractar els greus problemes que tenim i ens venen a sobre per què ni tan sols els veuen venir, i menys trobar-hi solucions. Així, i com a bon exemple, ens trobem el poble folrat de cartells amb iniciatives de positivisme naïf que es basen en la negació del patiment de la població per la brutal crisi sanitària que tenim a sobre, amb l’econòmica i social que vindran, que volen distreure la gent amb performances ridícules i desfilades vergonyoses. Ja seria greu que aquestes actuacions fossin part d’una bateria d’accions més assenyades i madures, però no. Només hi ha espectacle i carrincloneria. I alguna mesura destinada a maquillar d’eficàcia tanta immaduresa i manca de capacitat.

No veieu, no planifiqueu i no treballeu per i amb la gent perquè us falta capacitat i formació

Govern municipal: prou de tractar la gent com a nens. No veieu, no planifiqueu i no treballeu per i amb la gent perquè us falta capacitat i formació. Només mireu de rendibilitzar la crisi en vots. I la crisi ens passarà tots per sobre. Ara tenim una crisi sanitària que evolucionarà en una crisi econòmica i un altra de social molt greus que portaran molt patiment a la població: fallides, desnonaments, fam, trastorns emocional, suïcidis… Prepareu-vos i fomenteu polítiques i accions que ajudin la gent realment des de l’empoderament, el respecte al poble i a les seves capacitats, i la confiança. No infantilitzeu la gent ni la tracteu com a inútils perquè al final s’ho han acabat de creure, i no som només vots. No teniu excusa: hi ha diners a les arques municipals i teniu majoria absoluta per a fer plans de xoc eficaços i mirar de pal·liar una situació desastrosa que ja tenim a sobre. Actueu amb responsabilitat i eficàcia. I si no sou capaces, feu un govern de concentració amb tots els partits i poseu tots els caps a treballar. I els de la gent que tant menysteniu, també. Per respecte i humilitat, que em temo, per la nostra desgràcia, que no es troben entre les vostres qualitats.