ALBERT BONET HUETE

Regidor Grup Municipal Construïm

Entenguem la cultura com el que és, CULTURA

Què és la cultura? Podríem definir-la com a sinònim de civilització, allò que ens humanitza com a societat, quelcom que ens transcendeix i ens enriqueix com a individus i com a societat.

4 de desembre de 2020 / 17:00h

Vidar Nordli-Mathisen (unsplash.com)

De fet, definir la paraula cultura no és ni molt menys una tasca fàcil, per què l’educació rebuda per cadascú i les tradicions arrelades al seu territori, pot desviar el concepte que en tenim, o el que significa per a nosaltres com a individus aquest mot.

Hem de respectar cultures i tradicions que a vegades ens resulten alienes i disten molt del que per a nosaltres representa la cultura, ara bé, hi ha àmbits on podem, o millor dit, és el nostre deure, manifestar la nostra oposició en majúscules en determinades accions o tradicions que sota el paraigua de cultura, ni de bon tros es poden considerar com a tal.

És el nostre deure, manifestar la nostra oposició en majúscules en determinades accions o tradicions que sota el paraigua de cultura, ni de bon tros es poden considerar com a tal.

El passat 20 d’octubre vam celebrar un ple municipal, on des de Construïm vam rebre de gust una moció del PSC que proposava donar suport al pacte de Teguise des de l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes. Per a posar-nos en antecedents, un gos abandonat anomenat Temple va ser maltractat fins a la mort per dues persones, aquestes van ser portades davant la justícia i declarades culpables per aquest fets tan greus, però al condemna va ser ínfima. El que aquest pacte vol assolir, és un canvi de legislació que permeti que aquelles persones que maltracten als animals siguin condemnades de manera proporcional als seus actes i no com fins ara.

Evidentment, tots els grups municipals vam estar absolutament d’acord en aprovar aquesta moció per la defensa dels animals, però pocs dies després apareixia un targetó del PSOE en defensa de la cultura davant la greu crisi que ha ocasionat la COVID-19 en aquest sector. Fins aquí tot correcte, però la foto que acompanyava aquest targetó, era la d’una plaça de toros buida.

Doncs escolteu, la tauromàquia no és cultura, és maltractament animal de la pitjor espècie, i destinar-hi recursos públics en nom de la cultura és un fet deplorable i reprovable. Permeteu-me que utilitzi un frase de Mahatma Gandhi que crec que descriu molt bé aquesta situació: “la grandesa d’una nació i el seu progrés moral poden ser jutjats per la forma en la que els seus animals són tractats”.

La tauromàquia no és cultura, és maltractament animal de la pitjor espècie.

Per tant, des de Construïm donem suport inequívoc a donar suport al pacte Teguise, però ens sembla un acte com a mínim altament contradictori, mostrar desacord al maltractament d’un gos abandonat, i alhora, subvencionar amb diner públic el maltractament dels toros en una plaça.