el-ple-en-un-minut-1200x550px

Ple ordinari del 20 d’octubre de 2020.
Legislatura 2019/2023.

ORDENANCES FISCALS 2021

En plena crisi, augment de l’IBI i la taxa de residus

El govern socialista d’Abigail Garrido fa valer la seva majoria per aprovar les ordenances fiscals en un entorn de polèmica pujada d’impostos i sense el consens dels principals grups de l’oposició. Des de Construïm seguirem treballant per trobar fórmules més justes i equitatives que ajudin a alleugerir la pressió econòmica que el govern socialista ha imposat als veïns i veïnes de Sant Pere de Ribes amb l’aprovació de les noves ordenances.

IBI

En el pitjor escenari de crisi social, sanitària i econòmica, el govern augmenta un 3% l’impost de l’IBI.

Un impost congelat fa anys i amb un ajuntament amb superàvit ,des de Construïm pensem que no és el millor moment per fer aquesta pujada. La redistribució fiscal no passa per una pujada indiscriminada. Segons govern és una pujada per establir línies d’ajuda, és a dir, amb el que recollim d’impostos , ajudarem a pagar impostos? Poca flexibilitat i planificació i un cop dur pels veïns i veïnes del municipi.

TAXA DE RESIDUS

Augment de la taxa de gestió dels residus.
Sense abordar la necessitat d’un canvi de model en la gestió de residus que millori la gestió de la recollida i que treballi amb criteris més sostenibles. Una gestió Porta a Porta milloraria la fiscalitat progressiva i es pagaria per generació de residus. La pujada d’entre un 5% i un 8% en la taxa no aborda el fons del problema en la gestió de residus i tensa les economies familiars. Seguim esperant que s’abordi la moció presentada per Construïm fa prop d’un any pel canvi de model de recollida.

MODIFICACIÓ PRESSUPOST

Una mostra més del caos econòmic de govern.

Es van aprovar fins a dues modificacions de pressupost en el darrer ple. Una mostra més del caos econòmic de govern, que puja impostos i proposa modificacions de pressupost per ajudes. Una modificació d’urgència per ajudar a l’hostaleria i la restauració , mentre aproven pujada de taxes i impostos que serien una ajuda indirecta molt ben rebuda pel sector .

LES DADES

En el pitjor escenari de crisi social, sanitària i econòmica, el govern aprova un fort increment dels impostos.

+ 3%

AUGMENT DE L’IBI

+ 5-8%

AUGMENT DE LA TAXA
DE RESIDUS

PREGUNTES DELS VEÏNS I VEÏNES AL PLE.

En aquest ple també hem portat aquelles preguntes que ens han fet arribar els veïns i veïnes atent al compromís que com a Construïm tenim amb la participació. Esperarem les respostes del govern!

Abans de fer un augment en la taxa de residus, l'ajuntament ens podria dir quin model de recollida vol implementar?

Glòria Garcia de la Casa

En lloc d'augmentar els costos en serveis externalitzats, l'ajuntament podria treballar per recuperar-ne la gestió pública?

Glòria Garcia de la Casa

Davant el creixent abocament d'escombreries i deixalles, fora de lloc i de dia, no seria millor començar a aplicar la recollida selectiva porta a porta?

Cesar López Martinez