el-ple-en-un-minut-1200x550px

Novembre 2023. Legislatura 2023/2027.

APROVACIÓ PRESSUPOST 2024

El govern presenta un pressupost 2024 continuista, sense un model de municipi clar i sostingut sobre una pujada continuada de les taxes i els impostos que paguem.

+4 milions €

Augment total del pressupost

+1 milió €

Augment en personal, sense municipalitzacions i amb un augment del cost polític

3,8 milions €

De despesa en la gestió de residus

1,2 milions €

En despeses corrents de les quals un alt volum es tradueix en serveis externalitzats

Els pressupostos municipals del 2024 venen marcats per un context de crisi on una de 4 quatre persones viu en situació de pobresa cronificada i amb una inflació desbocada que apuja el cost de la vida per a tots els veïns i veïnes. En aquest context, més que mai, necessitem uns pressupostos amb caràcter social i que fugin de l’assistencialisme. Lluny d’aquest objectiu, i malgrat la capacitat econòmica que té l’Ajuntament, més de 35 milions d’euros, el govern ha presentat uns pressupostos continuistes, sense línies clares ni prioritàries. Aquests pressupostos els acompanyen les taxes i ordenances aprovades pel govern, i el pla de reactivació econòmica del que encara no en tenim informació.

Intervenció d'Esther Rodríguez

Reprodueix vídeo

LA DADA

3.870.168 €

És el cost de la gestió dels residus que hem de pagar cada any des de l’ajuntament a causa del model de gestió de residus que tenim implantat. Tot i l’augment de la taxa de residus, la seva recaptació no cobreix el cost total de la gestió.

LA VOTACIÓ

La proposta de pressupostos pel 2024 es va aprovar amb els vots a favor de PSC, Junts / VIA i VOX. Fem Poble es va abstenir. Um9 / CUP Construïm hi va votar en contra.

PSC

Um9/CUP Construïm

Junts/Via

Fem Poble

Vox

ALTRES TEMES

EDUCACIÓ INCLUSIVA

Reprodueix vídeo

Aprovem una moció a favor de la inclusió de les persones amb diversitat funcional en l’educació post-obligatòria

La Caterina i el Carles, pares d’alumnes del PFI adaptat destinat a alumnes amb necessitats educatives especials de Can Puig exposen la situació insostenible i discriminatòria que estan vivint els seus fills i filles per la manca de recursos i suport que necessiten.

PRESSUPOST 2024

Reprodueix vídeo
Denunciem la manca de canals de participació per fer propostes sobre el pressupost

Denunciem la manca de resposta del govern a les propostes presentades sobre el pressupost 2024 i els falsos espais de participació en la negociació del pressupost. I desemmascarem el fals discurs sobre les municipalitzacions del regidor Perona.

ANTIRACISME

Reprodueix vídeo
Desmuntem les mentides de la moció racista presentada per l’extrema dreta
Davant la moció xenòfoba i racista que es presenta al ple, desmuntem les mentides que utilitza l’extrema dreta i que li serveixen per créixer i estendre’s en amplis sectors de la societat.
Si teniu més temps i ganes, podeu accedir al video del ple sencer des d’aquest enllaç: www.canalblau.alacarta.cat/ple-municipal/