el-ple-en-un-minut-1200x550px

Ple ordinari del 16 de març de 2021.
Legislatura 2019/2023.

PROJECTE DE L’AUTÒDROM

Sense respostes sobre el projecte de l’Autòdrom

Autòdrom, per quan les respostes ?
Amb els vots a favor de PSC i Ciutadans es va aprovar el conveni urbanístic de l’Autòdrom de Terramar, donant per tancat el procés d’al·legacions que varen dur a terme diversos grups municipals i la plataforma Verda.
Davant les preguntes realitzades al regidor Perona, no vàrem obtenir cap resposta , ni perquè tanta presa en l’aprovació del conveni, ni perquè es desestimen 15.000, ni cap mena d’explicació davant la sol·licitud de quines són les garanties reclamades a una empresa de nova creació, que no compta amb

estructura i que disposa d’un capital social de 10.000 euros per fer una inversió milionària. Pel govern, la paciència que han tingut fins ara és prou garantia. Davant les nostres preguntes només vam rebre atacs, cap resposta, cap argument.
Reiterem que aquesta actuació és un greu error, és desproporcionada, malmet i afecta negativament el sòl no urbanitzable i afecte al sòl agrícola d’interès, és contrària als principis de desenvolupament urbanístic sostenible i no té les mínimes garantís. Reiterem la nostra posició contrària al projecte i demanem que es reconsideri.

LA DADA

L’empresa gestora del projecte no ofereix cap mena de garatia per poder fer-se càrrec del projecte.
Empresa de nova creació sense experiència
L’empresa no compta amb cap mena d’estructura
Amb un capital social de 10.000 euros per fer una inversió milionària

COST POLÍTIC DEL GOVERN

RTL amb molts dubtes

Una nova modificació de la plantilla i la RTL municipal per l’any 2021. Després d’aprovar els pressuposts municipals, de apujar impostos en plena pandèmia i d’augmentar el cost polític de govern amb més regidors socialistes amb dedicació, el govern aprova una modificació de la RTL que suposa la creació d’un nou càrrec entremig, amb la funció de cap d’àmbit. Els motius, els mateixos que van donar per la incorporació del gerent. Coordinar la transversalitat dels diferents departaments. Un gerent i 9 regidors amb dedicació i no es pot coordinar la transversalitat dels departaments? Ens genera molts dubtes i sobretot ens manca molta informació per poder valorar la necessitat d’aquestes noves places. El govern d’Abigail Garrido té actualment un cost polític històric pels veïns i veïnes del municipi, i volen destinar més recursos econòmics a una gestió que ni justifiquen la necessitat ni expliquen quina visió responen.

LLUITA PELS DRETS DE LES DONES

Moció en favor de la visibilització de la feina de les dones

S’aprova per unanimitat la moció presentada pel nostre grup municipal en la defensa i la lluita per la visibilització de les dones, la lluita per la igualtat i en suport de la regulació d’un nou nomenclàtor femení, iniciativa impulsada pel Punt R.
Tot que la moció va ser aprovada, tant la portaveu del de PSC com de Fem Poble, van qüestionar el perquè es presentava aquesta moció si ja havíem reivindicat el 8 de març en el darrer ple. Posició difícil d’entendre, la que lluita de les dones és cada dia i cada mes i fins a la igualtat plena, totes les mocions i propostes seran benvingudes sigui en el moment que sigui. Lamentem el qüestionament de Fem Poble i PSC, i més tenint en compte que si hi havia consideracions al respecte, hi ha molts mecanismes de comunicació entre regidores i portaveus on manifestar els dubtes, qüestionar en seu plenària si és moment o no de presentar aquesta moció sembla més oportunisme que debat honest.

Seguim observant i denunciant com el govern no permet debats amplis, demanant constantment agilitat amb eles repliques per acabar amb llargues intervencions de l’alcaldessa que no dóna opció a rèplica. Lamentem aquest abús en l’ús de la paraula i les infraestructures per comunicar, que ens porten a dir que sovint es confon el partit amb la institució, donant molt poc marge de veu a la resta de grups municipals.