el-ple-en-un-minut-1200x550px

Maig 2024. Legislatura 2023/2027.

MOCIÓ EN RELACIÓ ALS PUNTS LILES

Blindem els punts liles com a eina informativa, de sensibilització i prevenció vers les violències sexuals

Una moció que surt d’un debat que hi va haver al consell municipal de cultura i que busca blindar la presència dels punts liles en els actes de gran format (públic nombrós), especialment celebrats en horari nocturn i dirigits al jovent i que es realitzen en instal·lacions i equipament públics o municipals. Volem garantir que els punts liles siguin d’accés universal i que la seva presència en aquests esdeveniments no depengui de les possibilitats econòmiques de l’entitat organitzadora sinó que els costos els assumeixi l’Ajuntament.

Intervenció de Pau Garriga

Reprodueix vídeo

LA DADA

0€

És el cost que ha de tenir la instal·lació dels punts liles per part de les entitats que el sol·licitin. El cost de l’equipament l’assumirà l’Ajuntament.

LA VOTACIÓ

La moció es va aprovar amb els vots afirmatius de tots grups excepte VOX

PSC

Um9/CUP Construïm

Junts/Via

Fem Poble

Vox

ALTRES TEMES

INCLUSIÓ

Reprodueix vídeo

Reprenem el contracte amb TEGAR pel manteniment de les zones verdes del poble

Contents de reprendre aquesta col·laboració amb el TEGAR al nostre municipi. Tot un referent d’economia social inclusiva. Un projecte en el qual no només hi guanyen les persones amb discapacitat perquè tenen una tasca important a fer, sinó que hi guanyem tots perquè som una societat més rica, més diversa i més inclusiva.

DEFENSA DE LA LLENGUA

Reprodueix vídeo

Davant l’emergència lingüística que vivim, promovem l’ús de la llengua catalana al nostre municipi

Constatem que l’ús de la llengua catalana al nostre municipi disminueix, tal com corroboren els estudis de la Plataforma per la llengua que indiquen que en els darrers 15 anys el català ha perdut mig milió de parlants. Per combatre aquesta inèrcia, presentem i aprovem una moció que incorpora eines perquè els veïns i veïnes del municipi puguin defensar els seus drets com a catalanoparlants i una demanda a l’Ajuntament perquè assumeixi la seva responsabilitat en la defensa de la llengua al municipi.

MOBILITAT

Reprodueix vídeo

Exigim un transport públic d’autobús de qualitat

El servei de transport públic no solament és una comoditat, sinó un dret fonamental dels ciutadans. I al nostre municipi no està funcionant adequadament i això, no només provoca retards i nervis, sinó també ansietat i estrès, afectant directament la qualitat de vida dels ciutadans. Davant d’aquesta realitat, és imperatiu que les administracions assumeixin una aposta veritable pel transport públic, implementant mesures concretes per millorar-ne l’accessibilitat, la freqüència i la qualitat del servei.

Si teniu més temps i ganes, podeu accedir al video del ple sencer des d’aquest enllaç: www.canalblau.alacarta.cat/ple-municipal/