el-ple-en-un-minut-1200x550px

Juliol 2023. Legislatura 2023/2027.

MOCIÓ PER LA DEFENSA D'UNES CONDICIONS DE TREBALL DIGNES A LES LLARS D'INFANTS DE SANT PERE DE RIBES

Intransigència del govern d’Abigail Garrido davant les demandes de les treballadores de les llars: “no acceptaré cap imposició “

Les treballadores de les Llars d’infants de Sant Pere de Ribes presenten una moció per demanar de poder disposar d’una parella educativa a cada aula per fer front a les ràtios desmesurades que tenen totes les llars del poble i poder oferir una atenció de qualitat a tots els infants que acullen. En la moció, també demanen reactivar les negociacions amb el govern per renovar els nous plecs de condicions que regeixen el servei externalitzat a l’empresa Cavall de Cartó i poder garantir d’aquesta manera uns sous dignes i unes condicions de treball que garanteixin la qualitat del servei educatiu que ofereixen.

Presentació de la moció

Reprodueix vídeo

Intervenció d'Esther Rodríguez

Reprodueix vídeo

Resposta d'Abigail Garrido

Reprodueix vídeo

Descarregar la moció

Moció per la defensa d’unes condicions de treball dignes a la Llar d’Infants de Sant Pere de Ribes

LES DADES

Les ràtios que suporten les llars d’infants de Sant Pere de Ribes són desmesurades i fan necessària la presència de la parella educativa per atendre correctament els infants.

8 infants de 0 a 1 any

13 infants de 1 a 2 any

20 infants de 2 a 3 any

Per cada educadora

LA VOTACIÓ

Després de transaccionar el text de la moció per substituir la demanda de l’aprovació de la parella educativa per una demanda més suau de negociar-ne l’aprovació, la moció ha quedat aprovada amb els vots de tots els grups.

PSC

Um9/CUP Construïm

Junts/Via

Fem Poble

Altres

ALTRES TEMES

PRESSUPOST

El govern presenta una nova modificació de pressupost de més de 3 milions d’euros

Part de la modificació de pressupost servirà per finançar el servei de recollida d’escombraries. Un servei que necessita un debat profund per provocar un canvi de model en la gestió de residus. El servei porta a porta combinat amb contenidors intel·ligents ens portaria a millorar el percentatge de reciclatge al municipi i evitar sancions. Cal treballar en aquesta direcció de manera urgent per evitar més despesa.

ZONES DE VIANANTS

Cal avançar més decididament cap a la pacifacó dels carrers de Sant Pere de Ribes

Ens abstenim en l’aprovació del reglament regulador de l’accés restringit a les zones de vianants de Sant Pere de Ribes. Un reglament que es queda curt en el repte de pacificar els nostres carrers i que preveu l’ús de més càmeres de seguretat amb els riscos pels drets de la ciutadania que això comporta.

MEDI AMBIENT

Aprovem el Pla de Gestió dels Colls – Miralpeix, una bona eina per conservar aquest entorn natural

Sobta la incoherència del govern que, per una banda, promou l’adhesió del consistori a aquest pla mentre en paral·lel posa catifes vermelles a projectes com el de l’Autòdrom que poden tenir un fort impacte ecològic en aquesta mateixa zona.

Si teniu més temps i ganes, podeu accedir al video del ple sencer des d’aquest enllaç:
www.canalblau.alacarta.cat/ple-municipal/