el-ple-en-un-minut-1200x550px

Ple Extraordinari Estat del Municipi 2021.
Legislatura 2019/2023.

L’ESTAT DEL MUNICIPI

Les intervencions amb la pressió del temps

 El passat ple extraordinari sobre l’estat del municipi va començar amb una intervenció de l’alcaldessa Abigail Garrido amb una durada de 1 hora i 10 minuts. La resta de grups municipals disposàvem només de 15 minuts per fer la nostra exposició. Es fa pales l’agravi comparatiu a l’hora de fer les exposicions de uns i altres. Cert que segons el ROM el temps de govern és il·limitat, però limitar de manera tan desigual el temps de l’oposició només porta a tenir debats pobres, ràpids i marcats pel rellotge.

 Tot i així , després de més d’una hora d’intervenció centrada en la pandèmia de la Covid 19 i en la situació d’urgència, no vàrem sentir cap paraula que ens portés a un projecte de futur, cap canvi de prioritats, i el que és més lamentable, cap minut dedicat a l’autocrítica. Tot s’està fent, tot està pensat i si s’ha de canviar res ja pensaran com fer-ho i amb una mica de sort ja ho veurem a premsa. Així difícilment es construeix un municipi de tots i per tots.

LA DADA

Important agravi comparatiu entre el temps d’intervenció de l’alcaldessa i la resta de grups municipals.

1h-10min

TEMPS D’INTERVENCIÓ DE L’ALCALDESA

15min

TEMPS D’INTERVENCIÓ DE LA RESTA DE GRUPS MUNICIPALS

Les grans mancances

La nostra intervenció, duta a terme per totes les regidores i regidors del grup municipal , es va centrar en tres eixos: l’econòmic, el territorial i el social. A trets generals , les conclusions són les mateixes:

Manca de projecte de municipi a llarg termini, sense visió més enllà de polítiques assistencials per resoldre la urgència.

Incapacitat per establir un sistema econòmic just que ens permeti sortir d’aquesta crisi i garantir la protecció social i econòmica dels nostres veïnes i veïns.

Política de poca participació ciutadana, i d’externalització desmesurada.

Desgavell econòmic, amb polítiques urbanístiques i territorials poc curoses amb l’entorn i lluny de les necessitats de créixer , d’establir un model de municipi on poder desenvolupar formació i ocupació.

Cap aportació per protegir la cultura al nostre municipi, posant sobre la taula que els joves són poc prioritaris per aquest govern: no es faciliten espais d’oci, de creixement cultural, de protecció del talent….

El que si que protegeixen són els mitjans de comunicació , al servei d’un govern que té acaparada la poca infraestructura comunicativa del municipi, que genera titulars enlloc de projectes i que publica voluntats enlloc de fets.

Seguim i seguirem demanant un ple monogràfic per conèixer l’estat de comptes del municipi, l’estat de les inversions, l’execució dels projectes…Si les prioritats d’aquest govern han canviat, hem de saber quines són les noves i com enfoquen els dos anys de mandat que els hi resta.