el-ple-en-un-minut-1200x550px

Ple ordinari del 23 de febrer de 2021.
Legislatura 2019/2023.

EXTERNALITZACIONS

Més externalització en les gestions municipals

Canvis en el clavegueram?
El ple de febrer presentava un punt a l’ordre del dia que feia referència a la gestió del clavegueram. Després de vàries sessions de treball amb l’ajuntament i l’empresa encarregada de fer l’estudi, govern va arribar a conclusió que la millor manera d’introduir canvis és quedar-nos com estàvem. Després de molts anys amb la gestió del clavegueram externalitzada i amb unes mancances de manteniment i inversions ben paleses, es presentava l’oportunitat per fer un canvi de model i gestionar

directament la gestió del clavegueram. Govern no ho veu així i ha decidit seguir amb la gestió externalitzada. Segons ells emparant-se en què l’informe apunta que és la millor manera de mantenir el servei sense gaire cost més en la factura del clavegueram. Hi ha moltes maneres d’interpretar els informes, segons la voluntat del futur que es vulgui construir. Seguim perdent oportunitats de gestionar de forma directa serveis bàsics i essencials pels nostres veïns i veïnes.
Segueixen posant la mirada a curt termini.

CAN JOVE

Moviments al sector de Can Jove

Es portava a aprovació una addenda per la cessió d’ús del pàrquing del sector de Can Jove. La pròrroga només és fins al 31 de desembre. El problema del pàrquing a l’hospital comarcal està encara per resoldre i davant les explicacions demanades sobre quins són els plans del futur del sector de Can Jove la resposta de l’ajuntament és que quan tinguin un pla més madur ja el compartiran. Mentrestant van demanant informes d’impacte ambiental. Si no tenen el projecte madur perquè estan ja demanant informes a la Generalitat? Com sempre, sobre la taula la poca transparència en la informació vital pel municipi, a les seves mans fins que ho vulguin compartir.

REPRESSIÓ

Rebutjada una moció a favor de l’amnistia dels presos i preses polítiques

En aquest ple també va ser rebutjada una moció a favor de l’amnistia dels presos i preses polítiques i dels exiliats i exiliades. Es va poder debatre també les darreres protestes dels joves a les diferents capitals del país intentant aprofundir en el fons dels esdeveniments. La moció va ser rebutjada amb els vots en contra de govern i Ciutadans i els vots a favor de Fem Poble, els regidors no adscrits i Construïm.

Sense debat, no hi ha democràcia.

Anem observant ja fa uns plens la manca d’espai per debatre en el que seria la màxima institució municipal per fer-ho. Sigui perquè govern no deixa intervenir de manera profunda i extensa en els temes o sigui perquè ni tan sols es molesten en les rèpliques. Diuen que no fan servir la seva majoria per sobre de res, però ple darrere ple passem els punts a votació sense que hi hagi un debat profund d’allò que portem a aprovació. L’alcaldessa diu que no hi ha més temps i a votar. Això també és un abús en l’ús de la majoria, i no tan subtil com es pensen.