Des de el grup municipal de Construïm, juntament amb ERC i Fem Poble, hem sol·licitat a l’alcaldessa (tal com ho preveu el Reglament Municipal) la convocatòria d’un ple extraordinari per abordar la situació del municipi com a conseqüència de l’estat d’alarma i confinament provocat pel COVID-19, i especialment per generar un marc de debat entorn a les respostes que des de l’Ajuntament podem donar utilitzant els recursos municipals.

Pensem que estem vivint moments molt excepcionals. Per impulsar una sortida social a aquesta crisi, a més de mesures urgents, cal fomentar un nou model econòmic més just, més equitatiu i solidari, i això requereix de l’adopció d’amplis consensos polítics i socials. També ens cal una diagnosi real de l’afectació, i és deure de l’Ajuntament facilitar informació diària i rigorosa, que en aquests moments no està arribant ni als grups polítics ni a la ciutadania. D’ençà que ha començat aquesta crisi vam demanar al govern municipal la creació d’un marc de treball conjunt (en el que poguessin treballar els grups polítics i també les associacions i entitats del municipi) sense que a dia d’avui s’hagi fet res per part del govern.

Per tot això, creiem que un Ple extraordinari serà un bon marc en el que podrem conèixer tota la informació de la que disposa l’Ajuntament, podrem debatre i consensuar posicionaments conjunts, conèixer i evaluar les propostes de tots els grups municipals, i elaborar la millor resposta a la pandèmia a l’alçada del que la situació excepcional en la que ens trobem requereix.