Aquest diumenge 19 de maig ha tingut lloc l’Acte Central de Campanya a Ribes. Malgrat la pluja, que ha obligat a canviar la programació de l’acte, ha estat un èxit de convocatòria que refermen les ganes dels veïns i veïnes del municipi de provocar un canvi el proper 26 de maig.

Més de 200 persones han participat al dinar de campanya

Pel migdia ha tingut lloc al Local el dinar de campanya. Més de 200 persones hi han participat en un ambient distès i festiu, amb el que Construïm ha volgut agrair a tots els voluntaris/es que estan fent possible la campanya, i aprofitar per cobrir els costos de la mateixa.

A partir de les 18h la pluja ha fet acte de presencia de forma constant, fet que ha obligat a canviar la planificació de l’acte central, que estava previst a la Plaça Marcer. L’acte s’ha traslladat a El Local. Però la pluja intensa , no ha aturat als centenars de persones que a les 19h ja omplien el Local, desbordant totes les previsions.

"Una candidatura amb caràcter transversal i unitari"

L’acte s’ha iniciat amb les intervencions d’Albert Bonet i Tomàs Carandell (nº3 i 2 de la candidatura) que han celebrat que el caràcter transversal i unitari de Construïm tingui la oportunitat de posar fi a 20 anys ,gairebé ininterromputs ,de governs del Psc al municipi.

Després ha intervingut el candidat de JxCat en les eleccions europees Toni Comín. En una conversa telefònica, amb una forta càrrega política i fermesa en les paraules, Comín ha plantejat la necessitat de “davant la situació d’excepcionalitat política i social que viu Catalunya, guanyar també la batalla dels municipis” on candidatures com les de Construïm “son exemple per al país”. Des de Brusel.le, el conseller a l’exili, s’ha acomiadat desitjant sort a Construïm el proper 26 de maig.

"Cal construïr un nou 1 d'octubre que porti a la ruptura definitiva"

També ha pres la paraula el diputat de la CUP-Crida Constituent al Parlament de Catalunya Carles Riera, evocant l’1 d’octubre com una revolució democràtica, i celebrant que a Sant Pere de Ribes la gent que va fer possible l’1 d’octubre “continuÏ treballant conjuntament ara per entrar amb força a l’Ajuntament”. Per Riera “l’1 d’octubre va ser una oportunitat per la ruptura democràtica amb un estat autoritari”, i el que cal ara es assentar les bases per construir un nou 1 d’octubre que porti a la ruptura definitiva i “a la construcció de la República Catalana”.

"Comptem amb les millors persones per liderar i dur a terme el canvi"

L’Acte Central de Campanya s’ha tancat amb la pujada a l’escenari de tots els membres de la llista de Construïm, que han acompanyat a la candidata a l’alcaldia Esther Rodríguez en la seva intervenció. Rodríguez ha defensat el programa de govern amb el que la candidatura vol donar el tomb a l’ajuntament i al municipi.

Rodríguez ha fet enfàsi en la necessitat de trencar amb 20 anys de govern socialista i començar a governar al municipi amb noves mirades, amb noves formes de fer política, pel poble i amb el poble, afrontant els grans reptes de futur que tenim per endavant, explotar les potencialitats que tenim com a municipi i deixar de perdre oportunitats. La canditada ha remarcat que “ en aquestes eleccions el vot important, el vot que marcarà la diferència , és el vot del canvi, i el vot del canvi es diu Construïm” , i ha agegit “ perquè tenim un projecte obert, transversal i participatiu i perquè comptem amb les millors persones per liderar i dur a terme el CANVI”

"Volem més cultura i la volem per tothom"

Un cop acabat tots el parlaments , semblava que la pluja havia cedit uns minuts, així que tots els assistents es van traslladar a la Plaça Marcer on la Construïm Banda va poder oferir un tast de les cançons que havien preparat especialment per l’acte. La Construïm Banda, es un conjunt de gent del municipi que va sumar esforços per en pocs dies d’assaig constituir una banda i un repertori de cançons dels van poder disfrutar tots els assistents a l’acte. Segons un dels seus membres les ganes de sumar-se al projecte tenen molts motius “perquè ens hagués agradat estudiar o treballar en una escola d’art, perquè ens hagués agradat tenir espais per crear i experimentar ,perquè ens hagués agradat conservar Ràdio Ribes…volem més cultura i la volem per tothom”