Aquest dissabte 11 de maig, Construïm ha realitzat el seu acte central de campanya a les Roquetes, omplint la plaça de la Mediterrània. Més de 150 persones han assistit a l’acte que a més de les intervencions de les candidates, ha comptat amb les actuacions d’un grup de castanyoles i la cantautora Marina Ràfols.

Laura Marcos (nº 19 de la llista, i les darreres dues legislatures regidora d’Um9-Cup) i Sílvia Salvatierra (nº15 de la llista) han presentat l’acte dibuixant eixos principals de la proposta de Construïm remarcant la “voluntat inequívoca de governar per donar resposta a les necessitats dels veïns i veïnes” i el compromís ferm i innegociable de la formació “amb l’exercici del dret a l’autodeterminació i la independència de Catalunya, la exigència de llibertat pels presos i preses polítics i el retorn dels exiliats, i el suport a tots els represaliats”.

En l’acte en diversos moments, persones vinculades a Construïm a les Roquetes han pujat a l’escenari per deixar-hi símbols de les idees i posicionaments de la formació. Una urna de l’1 d’octubre, un llaç groc i un retrat de la supervivent dels camps nazis Neus Català entre d’altres.

La nº4 de la llista de Construïm, Rita García (mestre i veïna de les Roquetes), ha posat en valor les lluites i demandes que durant anys van portar els veïns i veïnes de les Roquetes per aconseguir serveis bàsics, drets socials i habitatges dignes, i ha establert un paral·lelisme amb l’actual situació “ens toca tornar a lluitar pels drets socials, per l’habitatge i una vida digne, com ho van fer els nostres pares fa 50 anys”. García també ha ressaltat que el municipi té recursos per donar resposta a les necessitats, però que en els darrers anys s’han perdut moltes oportunitats per la incapacitat “d’un govern del psc bloquejat i mancat d’empenta i voluntat”.

La cap de llista i candidata a l’alcaldia de Construïm, Esther Rodríguez, ha començat la seva intervenció ressaltant el compromís feminista de Construïm, en un acte en el que només han intervingut candidates de la formació. Rodríguez ha reivindicat el paper de Construïm com una “suma de diverses entitats, associacions i partits, però que va molt més enllà. Un projecte polític transversal, obert i participatiu, que vol esdevenir una eina per complir amb les voluntats i desitjos de la gent, i treballar per el futur de Ribes i les Roquetes”. Així mateix ha refermat els valors de la candidatura “la democràcia directa i participativa, els valors republicans, la justícia i transformació social i el feminisme” com a eixos transversals de tota l’acció de la candidatura. Rodríguez també ha manifestat que “Construïm neix amb l’esperit de l’1 d’octubre i la seva dignitat, l’empoderament de la ciutadania per aconseguir un objectiu comú, i és l’única formació amb possibilitats reals de fer un govern socialment transformador i independentista, un govern del poble i pel poble”. Enfront de qui només pot presentar una proposta personalista i electoralista, Construïm no vol fer una crida al vot útil “sinó un vot pel canvi, un vot pel futur del municipi”. I ha acabat “És a les vostres mans, el proper 26 de maig, Fem-ho possible!”.