Construïm celebra la seva Assemblea General per fer balanç dels dos anys de legislatura.

El dissabte 19 de juny al matí, en una assemblea presencial, Construïm debat i aprova els propers eixos d’acció política.

La Sala gran d’Els Xulius es va ser l’espai de treball per analitzar els dos anys de mandat i traçar els eixos d’acció política i al carrer que treballarà Construïm en el que resta de legislatura. L’objectiu: definir els eixos estratègics de la nostra acció política i enfortir la nostra estratègia per impulsar Construïm cap a la victòria en les pròximes eleccions municipals.

L’assemblea va iniciar-se amb el balanç de la feina feta pel grup municipal durant aquesta primera meitat. Els regidors i regidores van exposar i analitzar diferents temes sobre el seu treball com a principal força de l’oposició i la consolidació del grup municipal. S’ha destacat el treball constructiu i crític del grup municipal, la tasca de fiscalització i la lluita per aportar noves idees i estratègies per desenvolupar un projecte de municipi més sòlid. També es va fer balanç de govern, posant sobre relleu la deriva dels socialistes per fer cada cop un ús més tàctic i abusiu de la majoria absoluta: poca transparència, caos econòmic, aprovació de projectes de forma directa, adjudicacions directes, manca de debat en els espais institucionals i sobretot manca de model de municipi de futur.

Tot seguit es va exposar la proposta d’eixos estratègics pels pròxims dos anys i es van sotmetre a debat i treball.

Eix social i sanitari: recerca d’un municipi cohesionat on ningú quedi enrere.
Una de les nostres prioritats ha de ser garantir la cobertura de les necessitats bàsiques de tots els veïns i veïnes. Disposar d’una atenció i acompanyament social que defugi de l’assistencialisme i la dinàmica d’ajudes, per proposar una política social transformadora que dignifiqui i millori les condicions de vida dels ciutadans, promocioni la cohesió social, l’envelliment actiu, la integració social de les persones nouvingudes i garanteixi els drets de totes.

Eix joves i futur: per un poble amable amb espais per totes
Promoure polítiques transversals que amb una clara perspectiva de gènere doni resposta a les necessitats formatives, d’ocupació i habitatge en especial dels i les joves, que han de ser els ciutadans del futur. Que ofereixi oportunitats i espais per desenvolupar projectes de vida amb especial atenció a les dinàmiques i inquietuds culturals i les necessitats d’oci i lleure. Substituir el model de poble dormitori i d’aparador, per un poble que permeti viure i conviure.

Eix model urbanístic de municipi
Cal dibuixar un model de desenvolupament que tingui cura i respecte pel nostre entorn natural, com un tresor que no podem seguir castigant. Això implica tant una política urbanística que aposti per la preservació, la sostenibilitat mediambiental i el decreixement, com promoure un model productiu que potencií la xarxa comunitària, el comerç de proximitat i els eixos productius amb valor afegit i vinculats a l’entorn i a la vida dels veïns i veïnes.

Eix municipi i sobirania: des del municipi impulsem la República
Cal mantenir la flama de l’1 d’octubre encesa a Sant Pere de Ribes. Mantenir el poble mobilitzat en contra de la repressió, donar suport a les iniciatives que sorgeixin del teixit associatiu de l’independentisme popular i preparar el nou embat democràtic a l’Estat.


El treball de tots els eixos i les propostes d’acció que han sorgit a cada eix van ser votades i aprovades per unanimitat.

Finalment es va exposar el balanç econòmic de grup municipal i el pressupost de Construïm, que també es va sotmetre a votació i va ser aprovat també per unanimitat.

L’assemblea va finalitzar fent visible el relleu de les regidores. Rita García va donar les gràcies al grup municipal i va refermar el seu compromís de continuar treballant per la formació en els àmbits que siguin necessaris. Quima Albalate va rebre el testimoni de la Rita des de l’agraïment per la feina feta de la regidora i agafant amb força i il·lusió el nou repte de treballar pel municipi.

I com la cultura, l’art i la música sempre són presents a l’essència de Construïm, així vam acabar l’assemblea amb la música de l’Arnau i l’Oriol Guillaumes que van cloure el matí amb sons de festa major fusionats amb jazz.