Comencem un nou curs polític compromesos amb el nostre programa i amb el nostre municipi

Comencem un nou curs polític marcat per la incertesa d’una pandèmia que ha deixat una situació sanitària i social duríssima pel nostre municipi.

Durant aquest curs passat hem treballat de valent no només per millorar les propostes de govern, i fent totes aquelles aportacions que consideràvem necessàries, sinó que hem buscat fórmules de consens en alguns casos i alternatives en d’altres que al nostre entendre milloraven les propostes presentades.

Un curs on hem aconseguit aprovar mocions que milloren el dia a dia del nostre municipi com: la tarifa fiscal plana, la gestió de residus, pla directori cultural, mocions en temes d’igualtat…

Hem fet aportacions significatives al pla d’igualtat, als pressupostos participatius, hem treballat i lluitat perquè la realitat de l’autòdrom sigui diferent, hem creat un pla de reactivació socioeconòmica per pal·liar les conseqüències de la covid… i un llarg etcètera d’accions que ens han referenciat com una oposició constructiva, amb visió a llarg termini, activa en la millora de propostes socials, proactiva en la igualtat de drets i oportunitats. Una oposició que ha treballat també amb la resta de partits de l’oposició en projectes de llarga mirada i importants pels nostre municipi, com la derogació de la llei Montoro, l’aturada del projecte de l’autòdrom o la denúncia de la situació dels presos polítics al nostre país

Encetem curs i tenim la ferma intenció de continuar treballant per un municipi millor, en un any que serà especialment dur en molts àmbits i caldrà posar una mirada atenta a molts aspectes de la nostra vida i de la nostra comunitat.

Des de Construïm posarem aquesta mirada i el nostre treball en temes que considerem claus en els propers mesos:

  • Haurem de vetllar amb especial cura per totes aquelles persones que han patit i pateixen els efectes devastadors de la pandèmia. A nivell econòmic, social i emocional.

  • La tornada a les escoles ha d’estar garantida, i aquí no valdrà excusar-se amb les competències. Caldrà destinar el pressupost necessari a tirar endavant un curs segur i amb totes les garanties pels alumnes.

  • La cultura és necessària. Vetllarem per tirar endavant el pla directori de cultura que vàrem aprovar en moció i buscar la referencialitat cultural del nostre municipi, garantint al sector la dignificació que es mereix.

  • La lluita activa per aturar el projecte de l’autòdrom i dimensionar-lo a les necessitats reals del municipi. Protegint territori, paisatge i patrimoni, però vetllant també pels interessos econòmics d’una societat més justa i respectuosa.

  • Caldrà estar a sobre el pla d’igualtat i avaluar les accions que s’hi han dut a terme durant el seu primer any de vida i tenir especial cura en que caldrà retreballar-lo també per adaptar-lo a la nova situació.

  • El jovent juga un paper clau i sovint són els grans oblidats dels projectes de govern. Aquesta situació també fa trontollar el seu futur, per tant, part del nostre teixit social. Caldrà treballar per buscar polítiques actives de formació i ocupació pels nostres joves. Serà necessari enfortir la lluita per l’accés a l’habitatge . Assegurar-nos que el pla local de joventut obri finestres a espais d’oci, de cultura i de participació.

  • Insistirem en reactivar les taules de treball per entre tots i totes cobrir les necessitats de totes les famílies i comerços afectats per la situació de pandèmia. Seguim pensant que la millor manera de dur-ho a terme és amb una taula coordinada amb agents del sector.

Sabem que tenim molts objectius , sabem que no és fàcil aconseguir-los des de l’oposició, però tenim clar el nostre compromís amb nostre programa i sobretot amb el nostre municipi. Per Construïm serà especialment important treballar per activar i consolidar la participació dels nostres veïns i veïnes. S’han de reactivar els consells de participació, les taules sectorials, els pressupostos han de ser més participatius, s’ha de poder consultar al nostre municipi sobre com volem viure el nostre Sant Pere de Ribes, el del present i el del futur.

Us animen a seguir les nostres publicacions i la nostra web per estar al cas dels diferents canals de participació que tenim establerts, per recollir dubtes, idees, suggeriments ….

Participa i #ConstruïmFutur, #ConstruïmMunicipi.