A Ribes i Les Roquetes diem NO a la Copa Amèrica

Amb motiu de la celebració de la Copa Amèrica de Vela 2024, competició que acollirà la ciutat de Barcelona i que tindrà a Vilanova i la Geltrú el punt de partida, amb una regata preliminar, que se celebrarà entre els dies 14 i 17 de setembre de 2023, 54 entitats i 391 persones a títol individual volem manifestar-nos en contra de la seva celebració pels següents motius:

1. En un context d’emergència climàtica i escassetat de recursos hídrics com el que vivim, aquest esdeveniment tindrà un impacte molt negatiu en termes d’emissions de CO2 i de consum d’aigua.

2. En un context d’emergència habitacional i creixent exclusió social, un esdeveniment com aquest generarà un efecte inflacionari, ja està augmentant el preu de l’habitatge a l’àrea metropolitana de Barcelona i els seus voltants, i augmentarà la precarietat laboral.

3. Només beneficiarà als de sempre: al gran capital transnacional i als fons d’inversió.

4. Impactarà negativament sobre els ecosistemes marins i litorals del nostre entorn.

5. L’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú és a la inòpia de la lluita contra l’escalfament global.

La Copa Amèrica s’emmarca doncs com un macroprojecte més dels que trinxen el territori, generen treball precari, encareixen el preu de l’habitatge i responen a més totxo, cotxes, avions i ludopatia.
Els Països Catalans són víctima de tot un seguit de pactes i projectes que comporten l’empitjorament de les condicions ambientals i socials de la zona, enriqueixen a certes empreses a base d’obra pública, especulació i increment del turisme de masses i de la hipermobilitat.
Aquest esdeveniment té un caire clarament elitista i és totalment innecessari per promocionar turísticament unes ja massificades i gentrificades Barcelona i Vilanova i la Geltrú. No només no respon als interessos de la majoria de la població sinó que contribueix a un empitjorament de les seves condicions de vida i a un augment de l’exclusió social i la precarietat laboral. A més, suposa una despesa pública innecessària i un sobreendeutament que acabarem pagant entre totes.

Per tot plegat, volem mostrar públicament el nostre rebuig a aquest macro esdeveniment especulatiu, ja que considerem que té un impacte totalment negatiu i inacceptable en el context d’emergència climàtica i habitacional que estem patint.

Per acabar us convidem a participar a la concentració de rebuig que farem el Dijous 14 a les 19h, al Monument a Macià de la Rambla de la Pau, i a la neteja conscienciadora que farem el dissabte 16 a la platja de ribes roges.

Moltes gràcies a totes per la vostra presència.

Comparteix aquesta pàgina a les teves xarxes